Man kommer inte undan ....

Advent snart jul, andra julen utan Kjell. Nej man kommer inte undan sorgen den får bli ens följeslagare antingen man vill det eller inte. Man sörjer så olika. Jag är med i vimil en förening för dom som mist en nära anhörig. Det kan vara en förälder ett barn eller en livskamrat.För mig har jag inte kunnat ta bort någonting som var Kjells typ kläder och andra personliga saker medan andra som mist sin man eller fru kan börja rensa ut allt som påminner om personen som har dött redan en månad efter dödsfallet för man orkar inte se och bli påmind
 
 
Om jag hade dött först så inte skulle jag vilja bli utrensad genast men man vet inte och som sagt alla sörjer på sitt sätt och din sorg är bara din .
 
 
Jag har fixat med att göra adventsfint. lamporna var inte det lättaste att få fart på "hur har han tänkt här" frågade jag mig flera ggr . Svärsonen hade varit mycket med Kjell och viste hur han tänkt , så lamporna lyser fint nu.
 
 Plockat grönt i trädgården och röda bär från häcken.
 
 
 
Hyacinter är vackra och doftar gott
 
 
Klädde trappuppgången med konstgjord grönt .
 
Amarylis har jag köpt som vanligt . Köper en sådan varje år och hoppas den blommar till jul.Kottar plockade jag i skogen.
Äldsta och yngsta barnet med familj kommer och firar julafton här hos mig och vi hjälps åt
 
 
 
Jag har ju fått upp både stjärnor och ljusstakar trots mitt opererade knä så kunde jag försiktig klättra upp på en säker stege, skam den som ger sig.
 
 
En och annan tomte har kommit fram redan
 
 
Ängeln står hos dig Kjell. Saknaden blir som värst vid sådana här högtider än om jag saknar honom varje dag . Vid frukosten, fredagoch lördagskvällar och i går kom resekatalogen addreserad till honom som vi varje år letade upp vilken resa som passade oss bäst. Kanske tar jag en resa själv till våren , du sa ju det när vi viste att ditt liv var begränsat till några veckor, lova mig att du lever och fortsätter så som vi tänkt. Du förstod att det skulle bli svårt men ingen av oss kunde ana hur svårt och hur ont det skulle göra när du inte fanns längre. Man kan inte förbereda sig och man har inte en aning om hur ont det gör. Smärtan efter Kjell gör mer ont än smärtan i mitt knä 
 
Vi ses
Kram
Majlis